Van 22 april tot 7 juni organiseren we een ” POP-UP Huis van het Kind” in de Wolmolen, Gemeentestraat 17B.

De opening is voorzien tijdens de jaarmarkt.  Daarna zijn we geopend op dinsdag en vrijdag van 10 uur tot 15 uur en op donderdag van 15 uur tot 20 uur.

Wat biedt het POP-UP Huis van het Kind?

# een deelwinkeltje: voor het “delen” van propere en onbeschadigde kinderkledij (0-12 jaar). Kinderen worden snel groot, sommige kledingstukken worden amper gedragen.  In het deelwinkeltje kan je iemand blij maken met je te klein geworden kinderkledij, én zelf iets leuks in een maatje groter komen uitkiezen. Binnenbrengen is ongelimiteerd, meenemen is gelimiteerd tot 1 “Huis van het Kind-zak” per persoon.  Zakken zijn gratis beschikbaar in het winkeltje.

# een inzameling van intact speelgoed (alle leeftijden) voor de toekomstige spelotheek.  Speelgoed zal dus  niet uitgedeeld worden, we werken hiervoor een “uitleensysteem” uit in de loop van 2019.

# een pamperbank*: overschotten van (ongebruikte) pampers kunnen hier worden gedeponeerd in een pamperinzamelbox.  De pampers worden opnieuw verpakt per maat en vervolgens verkocht voor een klein bedrag.

*Deze pampers uit de pamperbox mogen uitsluitend verkocht worden aan gezinnen in armoede, na doorverwijzing van het OCMW.

Het deelwinkeltje en de (toekomstige) spelotheek zijn voor elk gezin toegankelijk.

# Alle kinderen, jongeren, ouders, grootouders,… zijn welkom in het POP-UP Huis van het Kind!

We geven met veel plezier een woordje uitleg over het Huis van het Kind en tonen de fonkelnieuwe website, www.huisvanhetkindnijlen.be, boordevol informatie over opgroeien en opvoeden!

Bij een tas koffie of thee luisteren we graag naar jouw tips en suggesties!

De inrichting van het pop-up Huis van het Kind Nijlen werd mede mogelijk gemaakt door Opnieuw & Co

Opnieuw & Co is een kringloopwinkel met focus op lokaal hergebruik en jobs op maat in eigen regio