Onder de noemer ‘gouden kinderschoen’ bekroont de VVSG de inzet en investeringen van lokale besturen op vlak van kinderopvang. En Nijlen kan in de prijzen vallen, met de nieuwe speeltuin aan buitenschoolse opvang Dolfijn in de Statiestraat. Lokaal bestuur Nijlen doet aan iedereen een warme oproep om die gouden kinderschoen mee binnen te halen. Stemmen geblazen dus!

“Dol-fijn buiten zijn”, dat was de bedoeling van de nieuwe buitenruimte voor kinderen in het centrum van Nijlen. Het ging erom een aantrekkelijke en natuurlijke buitenruimte te creëren waar kinderen zichzelf kunnen zijn, mateloos kunnen ravotten, bewegen en amuseren met voldoende variatie, kortom voluit plezier beleven.  En dat is zeker gelukt!

Hoe heeft lokaal bestuur Nijlen dat aangepakt?

Door het omtoveren van een simplistische zandbak met grasveld tot een waar speelparadijs dat geschikt en uitdagend genoeg is voor alle leeftijden. Dat er bewust gewerkt is met natuurlijke materialen is een extra troef.

Zandkoekjes en een hindernissenparcours

In deze duurzame tuin is er een grote zandvlakte met werktafel waar de lekkerste zandkoekjes gebakken worden en in een buffet worden uitgestald op onze picknick en theekranstafeltjes. Op het hindernissenparcours kunnen ze klimmen en zwieren zoveel ze willen en trainen ze ondertussen hun evenwicht, behendigheid en doorzettingsvermogen.

Stoere kids, superhelden en groene vingers

Onze stoerste kids klimmen over en op grote rotsblokken alsof het niets is terwijl onze kleinere superhelden supporteren vanop hun tribune in het gras. Ook verstoppertje spelen staat dagelijks op hun verlanglijstje, onze tuin is dan ook omringd met de ideale verstopplek-haag. Kinderen met groene vingers verzorgen samen met de begeleidsters hun eigen snoep groenten en fruit, zo komen ze in aanraking met het proces van zaadje tot smullen. Naast een groot terras met picknicktafels waar gegeten en geknutseld wordt, is er op de verharding nog plaats voor een wegparcours, balspelen, steltlopen of touwspringen.  Geef nu toe, zou jij hier ook niet graag komen spelen?

Hoe kan je stemmen?

Stemmen kan via www.goudenkinderschoen.be  Stem op je favoriete project in de categorie kind schoolgaand, project ‘Dol-fijn buiten zijn’. Belangrijk: je krijgt dan een mail om je stem te bevestigen. Pas als je bevestigd hebt, dan heb je gestemd!