JAC
Jong zijn is niet altijd gemakkelijk.
Er gaat vanalles in je hoofd om. De dingen die je meemaakt, maken het niet altijd gemakkelijker. Soms kan je terecht bij vrienden en familie. Of vind je er zelf een weg doorheen. Maar iedereen kent ook momenten dat het helemaal niet meer lukt. En daar heb je recht op. Maar iedereen heeft ook recht op goede hulp.
Daarvoor is het JAC er!
Het JAC helpt jongeren met al hun vragen en problemen. Problemen thuis? Op zoek naar je eigen stek? Vragen over seks? Slachtoffer van geweld of misbruik? Geldproblemen? Vragen over drugs? Of over pesten? Informatie nodig om zelfstandig te wonen? Of over je rechten en plichten? … Je kan bij het JAC terecht met elke vraag.
Het JAC wil meer doen
Het wil jongeren die het moeilijk hebben de steun geven om zelf terug verder te kunnen. Het wil rust bieden aan diegenen die dat kwijt zijn. Het wil de mogelijkheden van jongeren versterken. Het wil jongeren informeren over hun rechten. En hun bijstaan in het benutten ervan. Het wil elke vorm van uitsluiting tegengaan. Het vecht voor een menswaardig leven voor elke jongere.
Het JAC versterkt het welzijn van jongeren. Jouw welzijn en dat van alle andere jongeren in onze samenleving
Je kan in onze regio op enkele plaatsen terecht:
JAC LierParadeplein 2
2500 LIER 015 69 56 95 |
JAC HerentalsHofkwartier 23
2200 HERENTALS 014 23 34 01 0475 97 87 20 |
JAC MechelenMaurits Sabbestraat 119
2800 MECHELEN 015 69 56 95 |
JAC-onthaal Heist-op-den-BergOude Godstraat 40
2220 HEIST-OP-DEN-BERG 015 69 56 95 |
AWEL
Wanneer je Awel contacteert, zal een vrijwilliger naar jou luisteren. Het is niet erg als je wat nerveus bent, dat is heel normaal. De beantwoorder zal je ondersteunen. Je mag jouw tijd nemen en alles vertellen wat je wil. We maken een beknopt verslagje van jouw verhaal en zorgen ervoor dat niemand kan weten dat het over jou gaat. Lees hier alles over anonimiteit.
Na jouw contact met Awel zullen we jou niet contacteren of opvolgen. In principe is contact met Awel eenmalig, maar je mag er natuurlijk zelf voor kiezen nog een keer te bellen, chatten of mailen. Je zal dan waarschijnlijk van iemand anders antwoord krijgen, en die heeft misschien een iets andere stijl, maar elke beantwoorder werkt volgens dezelfde Awel principes.
Een vrijwilliger wordt niet betaald. De vrijwilligers van Awel doen hun werk dus vooral omdat ze een hart voor kinderen en jongeren hebben. Ze zijn door Awel opgeleid tot beantwoorder en weten daardoor goed hoe ze het beste naar jou kunnen luisteren. Wanneer je belt of chat, kan het zijn dat je even moet wachten of niet binnen geraakt, want er zijn helaas nog niet genoeg vrijwilligers om alle oproepen van kinderen en jongeren te kunnen beantwoorden. We doen er alles aan om steeds meer babbels te kunnen voeren.
Je kan via Awel ook met leeftijdsgenoten in contact komen. Dat kan via het forum, dat bovendien wordt gemodereerd door minderjarige Awel vrijwilligers, oftewel ‘J-Awel’.
Anoniem & GRATIS
Awel werkt volledig anoniem. Dat betekent dat alleen jij en Awel weten dat jij met ons contact opneemt. We brengen niemand op de hoogte (geen ouders, leerkrachten, …) én telefoongesprekken verschijnen niet op de factuur. Bovendien is een gesprek met Awel helemaal gratis!
Telefoon | 102 | elke dag van 16u tot 22u, behalve op zon- en feestdagen.
Chat | www.awel.be | elke dag van 18u tot 22u, behalve op zon- en feestdagen.