Aanbod en activiteiten fysiek Huis van het Kind Nijlen

Begin 2021 opende het nieuwe Buurtpunt van Nijlen, in de chiroheem Elckerlyc, gelegen in de Kerkeblokken.

Verschillende sociale projecten, zoals een sociale kruidenier, jobatelier, buurderij, praatcafé anderstaligen,… vinden hier een onderkomen.
Vrijwilligers ondersteunen waar mogelijk de werking en er is een gezellige ruimte voorzien waar plaats is voor een tas koffie en een babbel.

Ook het Huis van het Kind krijgt een fysieke invulling in het Buurtpunt.

We trappen af met de opening van de Fietsbieb.  Vanaf juni 2021 kunnen ouders met hun kinderen tot 12 jaar hier elke maand terecht voor een degelijke tweedehands kinderfiets.

In het najaar gaat de spelotheek van start, evenals de huiswerkbegeleiding van LDC De geburen.

Ook pamperbank is van de partij! Luieroverschotten kunnen voortaan ook in het buurtpunt gedeponeerd worden in de speciale inzamelcontainer.  De luiers worden herverpakt per 25 stuks en voor 1 euro verkocht in de sociale kruidenier.

Een “weggeefkastje” in de ontmoetingsruimte is steeds gevuld met geschonken speelgoed, boekjes of andere hebbedingetjes voor baby’s en jonge kinderen.  Grotere materialen zoals baby-uitzet kunnen te geef worden aangeboden via het “zoekertjesprikbord”.

Deze website – www.huisvanhetkindnijlen.be – blijft behouden voor alle informatie voor (aanstaande) ouders, kinderen, jongeren en andere opvoedingsverantwoordelijken.

Hebt u nog vragen of wenst u materiaal te schenken voor de weggeefkast, neem dat gerust contact op via het contactformulier op de website of mail naar buurtpunt@nijlen.be.

Na afspraak kan u ook terecht in het Buurtpunt.

Meer info over het Buurtpunt:  www.nijlenmeemaken.be/buurtpunt