En-eN Netwerkgroep Nijlen is een groepje ouders van jongeren en volwassenen met een beperking die de inclusiegedachte hoog in het vaandel dragen.
We trachten ons steentje bij te dragen om het netwerk van onze jongeren uit te breiden en hen zinvolle vrijetijdsactiviteiten te bieden.
Dit doen we door zelf activiteiten te organiseren of ons aan te sluiten bij bestaande.

In het verleden gingen we op museumbezoek, kookten, knutselden en wandelden we, gingen op vlottentocht,organiseerden ouderkafees…
We richten een dansgroepje op “De Regenboogdansers” en “Regenboogwielers” dat nu is overgenomen door dansstudio Bouger.
We stonden mee aan de wieg van de g-basket en deelden onze expertise voor het starten van grafiekworkshops voor “specials” en voor de g-volley. Dit volgen we nog steeds.

Jaarlijks hebben we onze  bowling, minigolf, etentje en 2 keer per jaar onze spetterende inclusiefuif.
We delen onze expertise met andere ouders en doen allerlei werk achter de schermen bij activiteiten van andere initiatieven voor mensen met een beperking in de buurt.

Tevens hebben we een recyclageproject: theelichtjes, oude t-shirts, kroonkurken, kurken stoppen, oud ijzer, plastieken drankdopjes, inktpatronen, blikken van koffie, restjes kaarsvet…
De ingezamelde spulletjes blijven uit de afvalzak, worden hergebruikt of omgevormd tot leuke hebbedingetjes.
Onder het motto “samen kunnen we meer” verzamelen we deze materialen en zorgen dat ze bij de juiste initiatieven terecht komen. De verkoop ervan is een welgekomen aanvulling van hun krappe budget.

Interesse of meer info?
Contactpersoon:
Rit Jacobs-Derkinderen
03 480 93 74
rit.derkinderen@telenet.be