Sinds de opening van het Buurtpunt en het Huis van het Kind krijgen we enorm veel vragen van burgers die baby-uitzet of speelgoed willen doneren om te bedelen aan gezinnen in armoede.
Wij worden enorm blij van zoveel naastenliefde en dragen met veel plezier bij aan het hergebruik van baby-en kindermaterialen.

Weggeefkast
Bezoekers van de sociale kruidenier kunnen bij hun winkelbezoek steeds iets leuks voor de kids meenemen uit onze “weeggeefkast”. Een welkom extraatje voor mensen die het goed kunnen gebruiken!
Met het oog op het nieuwe schooljaar houden we in de komende maanden een specifieke inzameling van schoolmaterialen. Boekentassen, pennenzakken, schijfgerief, brooddozen en drinkbussen,… die nog “een rondje meekunnen” kunnen binnengebracht worden in het buurtpunt en krijgen dan een plaatsje in onze weggeefkast. Graag een seintje via buurtpunt@nijlen.be en we spreken een moment af om het materiaal in te leveren.

Zoekertjes-prikbord
Onze kast is niet zo groot, daarom zullen we voortaan ook een “zoekertjes-prikbord” gaan gebruiken om materialen “te geef” aan te bieden.
Hebt u misschien ook speelgoed, schoolmaterialen of baby-uitzet te geef? Stuur dan zeker een mailtje naar buurtpunt@nijlen.be met een foto en omschrijving van het materiaal en wij zorgen dat jouw schenking op ons “ zoekertjesbord” terecht komt.  Zodra één van onze cliënten interesse heeft contacteren wij u om afspraken te maken over de overdracht.